tirsdag 29. desember 2009

Ikke bare i Bergen ...



Dette er de sørgelige rester av årets pepperkakehus. Det begynte å sige sammen allerede under julemiddagen, og før gavene var ferdig pakket ut var hele greia jevnet med jorden. Helt av seg selv! Eller kanskje varmen fra vedovnen var medvirkende årsak.

Huset var satt sammen av ferdige moduler, noe vi har gjort i mange år nå. Men i år kjøpte vi en ny type, og det stod ingenting på esken om at delene skulle tørkes litt i ovnen før montering, slik den gamle typen skulle. Derfor droppet vi det.
Det straffer seg å være lat!

mandag 28. desember 2009

Veldig hvit jul



Å hoppe fra skilleveggen i hagen er en av mange morsomme ting man kan gjøre nå. Å grave frem bilen er kanskje ikke fullt så stas. Det har vært hektisk aktivitet i gaten vår de siste dagene.

Tenk at under all denne snøen ligger tulipanløkene og venter på varmere dager. Jeg lurer på hvordan det skal gå med peonskuddene jeg plantet i høst. Overlever de alt dette, tro?

Forresten: dagen i dag er + 3 minutter lang!

søndag 6. desember 2009

Ferdig!



Pepperkakene er i boks. De ble ikke så verst. Litt ruglete oppå, kanskje, og noen litt for godt stekt. Men ellers er vi fornøyde med dagens innsats.

lørdag 5. desember 2009

Klissete, men god mor

"Mamma, kan ikke vi lage pepperkakene fra bunnen av i år?", spurte en av de søte små her om dagen. Jeg tror faktisk vi gjorde det i fjor også, men stort sett har vi brukt ferdigdeig fra butikken. Med vekslende hell. De blir ikke like gode, sånn er det bare. Og man vil jo helst være en god mor. Så nå har jeg stått til knes i sirup og sukker den siste timen. Maken til klin skal man lete lenge etter. Og jeg hadde jo selvsagt glemt hvordan det var lurt å gjøre det, så den håpløst trege materien har vært innom både kjele og kjøkkenmaskin før den endte i den fine gamle bakebollen som vanligvis står til pynt. Men det gikk da på et vis, og nå kan jeg telle opp minst tre bra ting: 1) jeg kan smykke meg med tittelen "god mor", 2) jeg har fått trent armmusklene og 3) selve bakingen av pepperkakene i morgen kommer til å fortone seg som den enkleste og morsomte sak av verden ...


Ja, det sitter en mus i deigen ...