fredag 29. januar 2010

Chop suey, Edward Hopper, 1929



Sommeren 2007 hadde Museum of Fine Arts i Boston en utstilling av mange av Edward Hoppers bilder. Jeg kjente ikke noe særlig til Hopper (1882-1967)på forhånd. Men jeg likte bildene kjempegodt. Dette bildet, Chop suey, prydet utstillingens plakat, og var kanskje det jeg likte aller best med en gang. Men det er veldig mange fine. Det er så mange spennende stemninger, for ikke å snakke om historier i dem, og han bruker farger og lys på en virkningsfull måte.

søndag 24. januar 2010

Utfordring


Jeg har fått en utfordring fra Akeleiedamen. Tusen takk! Jeg husker ikke helt hvordan jeg oppdaget bloggen hennes, men hun var ny i denne verdenen akkurat som meg, og jeg har fulgt henne en god stund. Fin blogg med mye til ettertanke. Det er spennende å kjenne noen uten at man egentlig kjenner dem. Her er awarden, og betingelsene som følger med den:





*Fortell syv ting om deg selv.
*Send awarden videre til syv andre bloggere.
*NB! Og så er det selvfølgelig slik at man lenker til hverandre.



Så altså, her kommer 7 ting om meg selv:


1. Jeg begynner og avslutter dagen med en kopp te. 

2. Jeg deler hus med tre unge menn (10, 14, 48)

3. Jeg har en jobb hvor det er bøker overalt, og jeg prøver å formidle dem til gamle og unge. Særlig unge.

4. Jeg har alltid en eller annen musikksnutt på hjernen. Ofte plukket opp fra radioen.


5. Jeg synes verden er full av spennende steder, og vil gjerne oppleve flest mulig av dem, gjerne flere ganger. Men trives aller best hjemme hos meg selv.

6. Jeg misliker å løpe, men jeg går kjempefort.

7. Jeg lurer stadig på hva som egentlig er hensikten med denne bloggen. Har ikke funnet noe klart svar, men grubler fortsatt.


Jeg sender denne utfordringen videre til noen bloggere jeg synes jeg kjenner litt. Jeg kikker innom  mange andre, men de er fortsatt "fremmede" for meg. Derfor kun disse fem denne gang:


Heidi, min kjære kollega og medsammensvorne, som jeg skulle ønske kunne blogge litt oftere, for hun skriver så fint.

Audrey, min gode kollega i formidlingens tjeneste, som skriver så flott fra en engelsk drømmeverden.


Siri, som er så heldig å bo i Cambridge, og som skildrer hverdagen der i tekst og bilder. Herlig for oss andre som alltid lengter til England.



Henrik, som sikkert synes dette er noe jentete tull, men som (hvis han gidder) garantert løser denne "stiloppgaven" på en glimrende måte.


Frøkna på Haugen, som jeg dumpet borti en gang jeg surfet på nettet og som har gjort meg oppmerksom på at det ligger en Søstrene Grene-butikk litt bortgjemt på Karl Johan.

West Concord 5 & 10!

For en god stund siden lovet jeg å fortelle om en artig butikk i West Concord. Herved presenteres West Concord 5 & 10. En tradisjonsrik landhandel som har ligget der siden 1934. Damen vi leide leilighet av sa at om det var noe vi manglet, var det bare å stikke innom der, for de hadde nemlig alt mulig.

Hun hadde rett. De hadde alt mulig. Ikke på en moderne, Smart Club-aktig, upersonlig måte, men på en gammeldags, smårotete og høyst personlig måte.

Lokalet var langt og smalt, i hvert fall virket det sånn på grunn av de mange og lange hyllene som strakte seg innover og som dannet korridorer såpass smale at det var trøblete å passere hverandre. Men skal man ha plass til "alt" må man selvsagt ha flest mulig hyller.

Dette var et ypperlig sted å slå ihjel en liten time nå og da for oss tre som ikke var på jobb og som ikke hadde bil fordi den måtte være med på jobb. Det var husgeråd av alle slag, smågaver, bursdagskort, sokker, skrivesaker, sminke og kremer, elektriske artikler, garn og sysaker, leker, knagger, skruer, godteri, kosebamser ... Rett og slett alt mulig. Mye var nyttig, selvsagt. Mens annet bare var litt artig. Og det var det litt artige som fikk bli med oss hjem. Som de to pepperkakeformene formet som en hånd og en fot, og som vi bruker hvert år sammen med hjerter, stjerner og juletrær. Eller som denne hotellresepsjonsbjellen á la Fawlty Towers. Hva skulle vi gjort uten den??.



torsdag 21. januar 2010

Musikk IGJEN

Hadde lovet meg selv å ikke legge ut musikk på en stund, etter alt dette operastyret. Men så spilte Østlandssendingen "Piano man" med Billy Joel nå nettopp, og da kunne jeg ikke dy meg. MÅTTE bare legge den ut. Vaklet mellom denne gamle versjonen fra 1975 og en nyere i duett med Elton John. Denne vant. Får ta meg av Elton senere.

mandag 18. januar 2010

Oppvarmingsøvelse 4

I dagens oppvarmingsøvelse beveger vi oss inn i operahuset i Bjørvika. Det er tross alt bare litt over et døgn til jeg faktisk skal dit!

søndag 17. januar 2010

Oppvarmingsøvelse 3

Dagens oppvarming er hentet fra filmen Amadeus, som kom i 1984 (er det mulig?? 1984?!)

mandag 11. januar 2010

Oppvarmingsøvelse 1

Hurra! Jeg skal i operaen! Og det om bare en drøy uke. Takk til min kjære tante som inviterer! Her kommer en liten forsmak. Dette er ouvertyren til Figaros bryllup av Mozart.

søndag 10. januar 2010

Ett år og én dag


Akkurat så gammel er denne bloggen i dag!

Omtrent på denne tiden i fjor, nærmere bestemt fredag 9. januar, var jeg på kurs med en gjeng kolleger. Første oppgave var å opprette en blogg. Jeg må innrømme at jeg ikke var særlig positivt innstilt. Dette hadde jeg ikke mye tro på nytten av. Men etter en snau halvtime satt samtlige deltakere ivrig tastende foran hver sin skjerm. Da læreren ville videre til punkt to på programmet var det få som klarte å rive seg løs. At vi fikk spist lunsj den dagen er et under.

Så gikk både vinter og vår, sommer og høst. Og nå, ett år senere, lever altså vinterbloggen fortsatt. Hurra!

lørdag 2. januar 2010

Rød jul erstattet med hvit vinter

I dag var det på tide å høste juletreet. Kuler, engler og nisser stilte til fotosession på spisebordet før de ble pakket pent ned i skoeskene sine der de skal ligge til neste jul.



Nå er bordet enkelt og vinterhvitt, og det er ganske deilig. Alt til sin tid!