søndag 29. august 2010

Lørdag ettermiddag på Grønland

En rusletur på Grønland i Oslo er aldri kjedelig. I går ettermiddag kunne man blant annet oppleve Foreningen for syriske kurdere i Norge som danset folkedans.


... og man kunne finne mye rart på lørdagsmarkedet. Men ingenting fristet i disse kassene:

torsdag 26. august 2010

Daytime television

Heldige meg som av og til har litt fri på dagtid. Da kan man dumpe borti så mangt.

Se på denne for eksempel. Dette er en dansk serie som jeg ikke visste fantes. I dagens episode fikk man se den mannlige programlederen, en gartner tydeligvis, lage et merkelig tre og plante butikk-kjøpte purrer i jorden for å dyrke perleløk på dem. Dessuten gjorde han et forsøk med vann. Han hadde nemlig hørt at vannkvaliteten ble forringet hvis vannet ble skjelt ut og utsatt for andre utriveligheter. Så den ene vannkannen fikk høre vakker musikk og ble snakket pent til, den andre måtte høre på grusom bråkemusikk og ble kalt "idiot". Deretter vannet han to forskjellige planter med vannet. He he. Håper jeg får med meg neste episode ...

Deretter så jeg på at Camilla Plum laget fiskesupper og kjøttsupper som tok timevis med koking, kutting av minst ti ingredienser, trekking og siling. Dessuten en helt grotesk ekkel radbrekking av et fiskehode. Jeg måtte bytte kanal et lite øyeblikk. Denne damen minner ikke akkurat om Nigella der hun står. Men det er veldig morsomt å se på. Og absolutt ikke noe jeg vil prøve hjemme.

tirsdag 17. august 2010

Lykke på en tirsdagskveld



Hva gjør det vel om det regner ute når man har en kopp te, levende lys og en ny IKEA-katalog! Da er kvelden reddet!

mandag 9. august 2010

Eksotisk tre, dårlig minne


Dette treet fant vi i en park i Kroatia. Fint, ikke sant? Jeg har aldri sett sånt tre før, jeg. Samtidig som jeg satt på en benk og beundret det, snakket jeg med en mann i banken hjemme i Norge. Han skulle finne ut hvorfor jeg, på dag to av ferien, ikke fikk tatt ut en krone på kortet mitt. Det viste seg at kortet var skimmet i den lokale minibanken hjemme, og derfor sperret. God start på ferien ...

lørdag 7. august 2010

Sommerettermiddag i godt selskap

Det er så koselig å få besøk av verdens beste venninne en fin sommerdag. Det ble et mini-hageselskap. Takk for den fine rosa lyslykten!


torsdag 5. august 2010

Ikke for å syte, altså, men ...

Vi som driver med litteraturformidling til barn og unge synes vi har en utrolig viktig jobb! Vi synes stort sett det er en veldig morsom og givende jobb også. Men det er ingen hemmelighet at mange av oss er en smule misfornøyde med mulighetene for å holde oss oppdatert (les: LESE BØKER) i arbeidstiden. Det blir mye fritidslesing, samt hauger og lass man bare kan drømme om å få sett på. Men altså: jeg skal ikke syte over dette nå. Min arbeidsplass er blitt pusset opp i sommer, og nå flytter vi alt tilbake på plass. Men så ble det full stopp en stund i går, og jeg fikk to timer servert på et sølvfat. Så da fikk jeg endelig lest en bok som "alle andre" har lest. Nemlig denne:



Og den var jo absolutt morsom. Skjønner at den slår godt an. Og så kan den jo helt klart leses av begge kjønn ...
PS - ser nå at jeg har lagt ut bilde av feil bok. Det er prompepulveret jeg har lest :-)

onsdag 4. august 2010

Vent her mens jeg tar meg en øl!


I den lille byen Bled i Slovenia kom vi over dette teamet. Vi hadde observert dem i parken en halvtime tidligere, da med glade barneturister på hesteryggen og den sortkledde stødig ved siden av. Må vel anta at arbeidsdagen var over på dette tidspunktet.

mandag 2. august 2010

Feriestemning

Selv om ferien var over for en uke siden, er det ganske god feriestemning her i huset fortsatt. De søte små har jo skole-, lekse- og fritidsaktivitetsfri i tre uker til. Været har ikke vært så verst de siste dagene, så man kan spise frokost og middag ute. Det er deilig å tørke tøy ute, og det er herlig spise jordbær til dessert hver dag (nesten, i hvert fall). Selv om hagen (den lille vi har) har seilt sin egen sjø så langt i sommer, så dukker det opp ting man ikke hadde ventet. Jeg hadde helt glemt at det noen få dager i juli vokser bittesmå gule blomster i plenen. Og at det omtrent samtidig kommer svære bær på den ganske nyplantede hekken vår. Bra vi er hjemme og får sett det!