mandag 14. september 2009

Naturopplevelse av de aller største

Forrige helg hadde jeg med en venninne på hytta. Søndag var den dagen vi hadde satt av til en skikkelig lang tur i dette riket:



Bildet er tatt helt på starten av turen, omtrent 10 minutter etter avmarsj fra hytta. Været var helt perfekt, og vi skjønte at dette kom til å bli en fantastisk tur. Men vi var fortsatt uvitende om HVOR fantastisk.

Et par-tre timer senere hadde vi hatt første matpause og de mektige fjellene var kommet betraktelig nærmere:





Vi var så å si alene i området, møtte ikke særlig mange andre folk i løpet av de ni timene turen varte, og på dette tidspunktet var vi helt alene så langt vi kunne vurdere. Vi tok feil. Plutselig så vi noe som myldret foran oss, sånn femti meter unna omtrent. Et sekund eller to skjønte vi ikke hva det var i det hele tatt. Men så gikk det opp for oss at vi var i ferd med å bli passert - på kloss hold - av minst 30 villrein! Før vi rakk å tenke at de hadde kurs rett mot oss, skjøt de ut til siden med lederen i spissen og satte farten opp. Det hørtes ut som torden i det fjerne. Jeg som (synes jeg selv, da) hadde tatt så mange fine bilder så langt på turen, fikk fomlet frem kameraet. Forsøkte å filme flokken samtidig som jeg prøvde å se med egne øyne og ta inn opplevelsen med alle sanser. Det sørgelige resultat ser man her:

1 kommentar:

  1. Virka som en flott naturopplevelse! Skarpe og fine bilder, hvis man ser bort fra det siste, da :)

    SvarSlett